понеделник, 15 октомври 2012 г.

Бутилиран въздух?!

След тези свободно падащите хора от Космоса, нека се върнем към нашата мила планета.И по-специално нейната вече отслабваща мощ.
Причината, за избирането на тази тема беше анимация, която току-що изгледах. Филмчето се казва "Лоракс" и е една от най-добрите анимации, които съм гледала(а аз гледам много анимации).Хумора, историята, сюжета и самата направа на филма ме грабнаха изцяло. Искрено мога да кажа, че това е най-смисленото екранно нещо, което съм гледала тази година може би.
 Аре стига с тази реклама вече, ако искате да го гледате просто го гледайте. Това, за което крада от вашето внимание е в тясна връзка с филма и затова, който не го е гледал навярно няма да ме разбере.
 Свят без дървета, с надуваеми храсти и свят, в който да вдишаш чист въздух е "елит".По пловдивски ще кажа- ХАРАБИЯ ЛИ? Това ли ни очаква и към това ли вървим. Замислих се и установих  че искам кола. Тази кола гори бензин, а той замърсява. И к'во толкоз. Моя приятелка също иска кола и к'во толкоз? Еми всъщност толкоз, колкото като си потопим детето във водата след време то да светва, да му расте някой друг нов пръст, още една глава . К'во толкоз. Има една поговорка - каквото повикало, такова се обадило. С всичките наши гу*на толкова много нарушаваме и прецакваме природата, че едва ли тя ще бъде същата сред време. Може би ще ми се наложи да обяснявам на децата си какво значи дърво и те да го разглеждат в училище както аз съм разглеждала динозаврите.
Факт е, природата е замърсена и някой да прави нещо по въпроса.ДА?! В Пловдив бутнаха тепето, за да направят мол,КОЙТО (ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!!!) ОТ 2 ГОДИНИ Е НА ПОЛОВИНАТА СТРОЕЖ, защото няма пари.Еми като няма пари, брато , ще прецениш преди да буташ тепе. Намериха някакви води и затова се бил забавил строежа.Еми то тепето няма да ви приветства с добре дошли и питка с орехи-" Аре лейте ми още бетон и чакъл върху мене аз ще пускам води".
И така в Пловдив сме с 6 тепета и един наполовина построен боклук.
Ей затова говоря.
Избягайте от час, да ви накачат да засадите дърво- при нас такава е политиката и хубаво,че има доста хулигани, та имаме и много дървета. И всички са едни стари, стройни се едно Хитлер е учил в тая гимназия.
Освен ако....








5 коментара:

  1. Много се радвам,че има млади хора,които разсъждават по този начин.
    Но проблематиката е такава,че стандарта на живот и ценностната система на средностатистическия българин е адски ниска...Затова се случват такива парадокси като мол "марково тепе".Например в Сливен зад гърба на паметника на легендарния Хаджи Димитър изникна никому ненужна административна частна сграда,разрешението за която е постигнато с корупция,а друг е въпроса дали е морално въпреки финансовата изгода.
    Относно автомобила,ако искаш да си съпричастна с екологията,просто си купуваш един автомобил съобразен с европейските норми за екология и си ти,без да имаш угризения,че унищожаваш природата.Защото истинският причинител на парниковият ефект и пръв враг на приридата е индустрията,която в Бг е слабо развита,така че няма страшно ;)

    ОтговорИзтриване
  2. "Харабията" е прекалено дълго, давай на "Айляк" :D
    Иначе като искаш кола, ей това е решението http://gizmod.ru/uploads/posts/2000/9215/bmw_mini_clubman_avtomobil_2.jpg току виж те навия да возиш и мен, че ще взема да си умра пешеходец хахаха

    ОтговорИзтриване
  3. Точно: "Каквото повикало, такова се обадило". Ние сами си го направихме Ина, никой не ни е виновен, че позволяваме на лошото да ни прегърне и изчука. Нещата може да се променят ако поискаме и тежим на думата си без да ходим назад като уплашени пусита. Така е мутрите и ние щото им дадохме отворена врата .. още с махането на Бай тошо, ебахме мамата на държавата. А останалия свят сам си еба мамаиа защото дадоха на алчните да управляват. А алчните си играят на войниии убикства играят си с мозъците и с болести и с всичко. Дор изапочнаха да ебът и природата само че не знаят ехото дето ещ се върне при тях с каква сила ще е и колко ще н исе върне тъпкано, че барабар с тея главоци и невинните ще го ядат големия соп. Какт оказваше един голям Бг писател: "Криворазбраната ЦИЛИВИЛИЗАЦИЯ" :) Ние живеем в нашия собствен цирк който вече е извън котрол. Тъй е ще строят мол за да може кифлите да ходят да се щракнат в кенефите и на кафенце ..тоест да се накифлйочат.. И такаа ше никнат и още молчета и ала бала :)

    ОтговорИзтриване
  4. мога да кажа само че филмчето е уникално :) и ще кажа само това, не защото нямам мнение по темата, ами просто защото не виждам смисъла да го изразявам, като мението на един човек надали ще направи разлика. колкото до колата, фотографера е прав, просто си купи такава която покрива европейските норми, или още по-добре, с хибриден двигател, и няма за какво да се притесняваш. :)

    чао :)

    ОтговорИзтриване